C. Olsson - Sjöberg - Larsson (C) - Hertz
Sjösvärd

Bänken: Osberg (speltid), Granäng (speltid), Böhm (speltid), Carlsbogård (speltid), Stångberg

Ett lite kortare referat denna gång på grund av tidsbrist...

Årets enda derby och viktiga poäng på spel för båda lagen. En mjuk gräsmatta inbjöd till en härligt kampfylld match. Komarken hade mer boll under den första halvleken, men RUF låg bra i försvarsspelet och tillät inte bortalaget att skapa särskilt många målchanser samtidigt som man hade bra fart i omställningarna.

Efter ungefär 20 minuter löpte Rasmus Ottosson förbi sin bevakning och blev nedriven i straffområdet. Straffen tog Mattias Nordström hand om och sköt den kyligt mitt i målet till 1-0.

I slutet av halvleken tryckte Komarken på för en kvittering och hade bland annat ett par hörnor samt en nick från nära håll som tvingade fram en bra räddning av Sjösvärd i målet, men 1-0 stod sig till pausvilan.

Inledningen av den andra halvleken präglades av långa spelavbrott och många frisparkar. Komarken fick också tidigt en spelare utvisad. Efter ungefär en kvart kunde ändå bortalaget kvittera efter en hörna när man var hetare på den berömda andrabollen. 1-1.

Matchen fortsatte med mer kamp än skönspel. RUF skapade kanske lite fler målchanser när man tvingade gästernas målvakt Filip Mattiasson till ett par bra räddningar, samtidigt som Komarken hade ett visst övertag i bollinnehavet.

I matchens 79:e minut kom matchens delikatess. Daniel Hertz avancerade fram på högerkanten och spelade in bollen till Martin Granäng precis utanför straffområdet. Granäng sköt bollen rakt upp i krysset till 2-1!

Tyvärr blev glädjen kortvarig. FC Komarken fick nästan omedelbart en frispark på straffområdeslinjen, mitt framför mål. Själva frisparken blev totalt misslyckad och gick rakt i muren. Återigen var dock bortalagets spelare hetast på andrabollen och på något sätt sköts bollen igenom RUF-försvaret och in i mål. 2-2.

I slutet av halvleken tryckte RUF upp allt för att försöka nå ett ledningsmål då detta var lite av en måstematch. Man skapade visst tryck, men lyckades inte få in bollen. 2-2 stod sig till full tid, och dessvärre fick man också en spelare utvisad i en omställning då alla inklusive målvakt flyttat upp i offensivt straffområde.

Sammanfattningsvis en spelmässigt bra prestation från RUF:s sida där man lika gärna kunde ha vunnit. Nu blev det istället delade poäng - något som var betydligt mer värdefullt för Komarken. Med tre matcher kvar att spela har RUF sex poäng och ett antal minusmål upp till strecket. Läget ser minst sagt tufft ut.